Mohon untuk dibekukan selama 200 tahun. Pelik pemintaan gadis ini, adakah taksub dengan filem Captain America? Apapun itulah kisah-kisah pelik dunia. Seorang pesakit berusia 14 tahun telah pun meninggal dunia akibat kanser, telah di sejuk-bekukan, dengan harapan dia boleh hidup semula 200 tahun akan datang.

Ibu bapa gadis berkenaan yang telah bercerai pada mulanya tidak bersetuju dengan permohonan gadis itu, dan memaksa pihak mahkamah masuk campur. Ketika gadis berkenaan masih hidup, beliau memohon kepada mahkamah agar jasadnya disejuk-bekukan melalui proses cryo (dibekukan didalam cecair nitrogen, dibawah suhu -196 °C), dengan harapan beliau boleh hidup kembali selepas beratus tahun akan datang.

Gadis itu juga berharap kehidupannya nanti akan lebih baik daripada sekarang. Jasad gadis berkenaan kini ditempatkan di Pusat Cryogenic di US dan dilabelkan sebagai “Pesakit 143”.

Mari Kita Lihat Gambar Seterusnya

Proses Gadis Yang Dibekukan

Gas yang digunakan untuk proses ini

Fasiliti di Pusat Cryogenic di US

Proses dibekukan bermula di makmal

Moral of Stories: Jangan la kita buat macam ni. Kat Amerika memang macam-macam sebab negara diorang ni pelik sikit. Mereka sudah ada gejala budaya FANDOM (menjadikan satu watak pujaan melebihi tuhan). Jangan la kita sampai menjadi begini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *