Kes bunuh diri selalu berlaku. Di Malaysia pun tidak kurang pelbagai insiden bunuh diri dilakukan termasuklah terjun dari bangunan. Baru-baru ini tular satu video rakaman seorang gadis yang masih lagi muda meluah rasa sedihnya melalui akaun facebooknya kerana putus cinta. Menurut orang ramai, gadis berkenaan baru sahaja putus cinta dengan kekasihnya yang merupakan seorang lelaki Bangladesh yang bekerja di sini.

Dalam rakaman video tersebut, dia di lihat menggunakan bahasa Inggeris dan berselang-seli menggunakan bahasanya sendiri cuba meluahkan rasa cintanya pada lelaki Bangla itu. Dia di lihat sempat menundukkan kepalanya berkali-kali sambil menangis kerana kecewa. Rakaman itu di katakan di buat di dalam sebuah tandas di kediamannya.

Gadis berkenaan di hujung video itu di lihat telah meneguk pencucui lantai dan ianya mengejutkan ramai orang. Di akhir video itu, mulutnya di lihat berbuih dan bibirnya agak biru. Hari ini, ramai netizen di katakan menggunakan laman facebook terutamanya live video untuk menunjukkan rasa hati masing-masing termasuklah untuk mencederakan diri atau membunuh diri.

Tidak dapat dipastikan sama ada gadis tersebut adalah warga tempatan ataupun warga asing yang berkerja di negara ini. Bagaimanapun, ramai pelayar internet menyatakan bahawa gadis berkenaan merupakan gadis Indonesia jika diteliti dari raut wajahnya.

Paling mengejutkan, gadis terbabit bertindak minum sejenis cecair yang dipercayai pencuci lantai di akhir video berkenaan. Tindakan tersebut menyebabkan mulutnya kelihatan berbuih kebiruan.

Tiada makluman mengenai lokasi dan juga nama gadis berkenaan diperolehi sehingga kini. Walau bagaimanapun, diharap gadis berkenaan selamat dan insaf diatas keterlanjurannya.

Didalam Islam, membunuh diri dianggap sebagai perbuatan yang berdosa besar serta dipandang rendah oleh masyarakat. Allah melaknat hamba yang menzalimi diri sendiri. Buat wanita diluar sana , ramai lagi lelaki yang boleh dijadikan suami untuk bimbingan dunia akhirat , y so serious ??

Sumber : Geng Kepoh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *