Kemenangkan itu sekali gus mengangkat bekas Perdana Menteri Ke-4, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri baru bagi tanah air yang tercinta!

Sebak dan gembira! Sempena PRU14, ini ucapan tahniah para selebriti atas kemenangan Pakatan Harapan
Ia sekaligus membolehkan Harapan menerajui mandat pemerintahan negara buat pertama kali selepas 60 tahun diperintah Barisan Nasional (BN).

Tun M juga dihujani ucapan doa dan tahniah daripada rakyat Malaysia apabila Pengerusi Harapan yang berusia 92 tahun itu mengulangi sejarah kerana kembali dipilih sebagai Perdana Menteri buat kali kedua.

Namun tidak lupa para selebriti juga turut meluahkan rasa syukur dan gembira di laman media sosial masing-masing. Jom kita tengok antara ucapan tahniah daripada mereka!

1. Rozita Che Wan

 

2.Ziela Jalil

3.Indah Ruhaila

4.Amelina

5. Afdlin Shauki

Dari dulu sampai sekarang… tak boleh di nafikan lagi.

A post shared by Afdlin Shauki (@afdlinshaukiofficial) on

6. Siti Nurhaliza

7. Fathia Latiff

8.Shuib Sepahtu

9. Yana Samsuddin

10.Azhan ramli

jam 3 pagi dia masih diasak segala soalan, dan setiap soalan dijawab dengan tenang penuh ketrampilan dan cukup bernas.. beliau mengatakan beberapa jam lagi akan mengadap Yang Dipertuan Agung.. Allahuakbar pastinya sepanjang hari ni beliau letih belum tidur.. malah dalam sebulan dua ni juga beliau dah bertungkus lumus dan dalam usia beliau ini beliau bertekad untuk memperbetulkan kesilapan beliau katanya, beliau juga telah memohon kemaafan sebelum ini .. masyaallah mampu ke aku juga seperti ini diusia ini.. hidup memperbetulkan kesalahan adalah lebih mulia dari pergi selamanya dengan segala kesilapan dan dosa.. perjuangan yang tak pernah selesai.. selamat kembali memimpin kami #tunM .. tugasmu akan kembali berat.. Ya Allah lindungi la dia pemimpin kami yang kami sayangi.. selamat malam #tunM tahniah PH #pru14?? #respect

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

11. Sharnaz Ahmad

Sumber:http://www.ohmymedia.cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *