Sebut sahaja nama kereta mewah seperti Audi, BMW i8,Ferrari atau Lamborghini,pastinya kesemua kereta ini menjadi antara kereta idaman ramai anak muda hari ini.

Sudah tentu mereka yang berjaya membeli kereta ini adalah mereka yang berkemampuan dari segi kewangan. Golongan yang biasanya mempunyai kereta mewah ini di rumah biasanya mereka yang punya perniagaan sendiri.

Di negara kita, antara individu yang mempunyai banyak deretan kereta mewah di rumah ialah usahawan kosmetik iaitu Ds Vida.

Ini termasuklah kereta Lamborghini yang di beli beberapa tahun yang lalu yang masih nampak sangat cantik seperti baru keluar dari kilang. Asalnya kereta ini adalah bewarna oren ketika awal-awal ianya di beli.

Namun setelah Ds Vida mahu menggunakan kereta mewah Lamborghini itu untuk di masukkan ke dalam klip video lagu I Am Me pada tahun lepas, makanya Ds Vida membuat keputusan untuk menukar warna kereta itu kepada warna kegemarannya iaitu warna pink.

Di sebabkan DS Vida sudah mempunyai banyak kereta yang lain termasuklah lebih dari 10 buah kereta mewah yang ada di rumah, makanya kereta Lamborghini tersebut tidak selalu di pakai.

Adakalanya kereta sport mewah itu menjadi iklan sahaja di perkarangan rumah. Makanya pada satu hari itu, Ds Vida pun mahu memandu kereta Lamborghini bersama sang anak iaitu Kacak.

Terkejut juga Ds Vida. Bila masuk ke dalam Lamborghini itu, dah bersawang keretaitu serta sudah ada sarang labah-labah yang menetap dalam kereta tersebut.

Wah, nampaknya sangat sudah lama kereta itu tidak di usik. Kadang-kadang sekali fikir, macam membazir pula sebab beli mahal-mahal tapi jarang pakai sampai ada sarang labah-labah kan?Namun bagi orang kaya macam Ds Vida, kesemua itu mahu di buat sebagai koleksi.

Jom lihat video penuh di bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *