Apabila adik kepada pengarah dan pelakon terkenal menjadi tanda tanya netizen, siapakah beliau apabila dipuji netizen suaranya sangat merdu apabila membuat persembahan di sebuah pentas di New York.

Erma pilih lagu melayu, mulanya Betty Cuak namun akhirnya beliau mampu membawa dengan baik.

Tkde yg lbh membahagiakan aku disini bila dpt naik pentas New York ini bersama adik2 ku. Im so proud of my sister @bettyrahmad #makcunpiamerika

A post shared by Ermafatima (@ermafatima) on

Betty my youngest sista…umur dah tua tapi dia masih merasa kakak2nya perlu spoiled kn dia lg 🙄🙄🙄 Nk share dgn uoll masa mula2 aku dpt idea nk suruh dia nyanyi kt stage New York Fashion Week aku tu..so aku bg tahu dia dan dia exited. Mcm2 nama lagu penyanyi org putih dia suggest kat aku..Adele lah..Adole lah..Adot lahhh..tp aku tk minat penyanyi org putih tu semua…tk kisahlh org nk kata aku kgdotcom ke..katalah…ada aku kisah…aku melayu..aku nak lagu melayu berkumandang kt pentas tu. Maka aku pilih 3 lagu P.Ramlee ni utk d medley kan..mahu tak mahu Betty kena terima. Awalnya dia cuak…maklumlah kt ig dia kau org tgk dia nyanyi lagu mat salleh jerrrrr…nilah masa aku nk dera dia 🤗🤗🤗 Masuk studio 2 kali aku reject…dia sampai stress..dia kata dia tk tau aku nk dia nyanyi mcmana lg…dh byk version dia buat aku tak suka. Music Director pun stress. Betty sampai suruh aku je nyanyi kalau demand sgt. Than aku kata suara aku tk sedap..kalau suara aku sedap buat apa aku suruh dia nyanyi. Lbh baik aku nyanyi sendiri. Aku kata kt dia aku nak dia nyanyi lagu melayu lenggok melayu…bkn lenggok mat salleh. Jgn jahanamkan lagu melayu yg melodinya indah… Dan dia bole… dia mungkin tk tahu..DAN harini aku nk bg tahu dia @bettyrahmad aku selalu bangga bila melihat adik2 aku mjadi hebat. Cuma aku tk kuasa nk puji dia. 🤪🤪🤪🤪🤪 September 2018 ni sekali lagi aku akn naik pentas New York itu..Insyaallah dan mungkinkah @bettyrahmad mampu nyanyi LAGU MELAYU lagi?????? Ada berani??? 😎😎😎 Ok tak dia nyanyi ???? Cuba komen.

A post shared by Ermafatima (@ermafatima) on

Siapa lagi kalau bukan, Betty Rahman adik kepada selebriti terkenal iaitu Erma Fatima. Dikenali dengan panggilan Mok Cun, kini gelaran tersebut telah membuatkan diri Erma berjaya sehingga ke luar negara. Malah Erma semakin berjaya dengan mencetuskan pelbagai jenis idea bagi terus menerus menjayakan industri hiburan.

Apabila dengar sahaja video yang dikongsi oleh Erma tentang kehebatan adiknya menyanyikan lagu-lagu Melayu dipentas bagi New York Fashion Week telah berjaya membuatkan ramai suka. Malah Betty telah menerima banyak pujian netizen kerana suaranya dapat memukau netizen mendengarnya namun ia lebih menarik perhatian netizen apabila lagu-lagu Melayu yang dipersembahkan sepertimana itu adalah kehendak Erma.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber : Instagram Erma Fatima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *