Seorang lelaki yang jadi pelayan cuba nak memikat dan pick up line dengan seorang gadis cantik yang datang untuk beli makanan. Lihat apa reaksi gadis cantik nie dan sikap terhadap pelayan tu.. memang sombong hanya lihat penampilan saja, tanpa tahu sebenarnya lelaki itu ialah orang kaya!! SOMBONG!! Orang kaya menyamar jadi orang miskin ajak gadis cantik, reaksi gadis cantik buat semua orang geleng kepala. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui cerita yang sepenuhnya.

Semua manusia adalah dicipta oleh Allah dan sepatutnya dilayan dengan adil. Tapi dunia ini mana ada adil, banyak orang yang kaya suka pandang rendah kepada mereka yang miskin. Walaupun bukan semua orang kaya ada perangai cam ni, tapi kebanyakan orang kaya memang suka pandang rendah kepada mereka yang taraf lebih rendah dalam masyarakat.

Kalau semua orang buat cam ni, maka masyarkat akan jadi tidak seimbang dan tidak ada yang sanggup tolong menolong kepada mereka yang memerlukan pertolongan. Sesebuah masyarakat yang berjaya memang perlu kasih sayang yang sepenuhnya barulah semua orang akan bersatu pada dan menentang ancaman dari luar. Kalau semua orang tidak bersatu pada dan hanya pentingkan diri sendiri, kalau ada ancaman dari luar mana dapat lawan balik.. kan?

Orang kaya menyamar jadi orang miskin ajak gadis cantik, reaksi gadis cantik buat semua orang geleng kepala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *