Awan mengerikan yang dikatakan pernah muncul di Medan. Netizen: “itu mah bukan awan tp debu vulkanik a gunung sinabung..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai awan: Awan diperbuat daripada titisan air atau kristal ais yang terapung di langit. Terdapat banyak jenis awan. Awan adalah bahagian penting cuaca dunia. Langit boleh penuh dengan air. Tetapi kebanyakan masa anda tidak dapat melihat air. Titisan air terlalu kecil untuk dilihat.

Mereka telah bertukar menjadi gas yang dikenali sebagai wap air. Apabila wap air naik lebih tinggi di langit, udara menjadi lebih sejuk. Udara yang sejuk menyebabkan titisan air mula melekat pada benda seperti bit debu, ais atau garam laut.

Awan mendapatkan nama mereka dalam dua cara. Salah satu cara adalah dengan mana mereka dijumpai di langit. Beberapa awan yang tinggi di langit. Awan rendah membentuk lebih dekat ke permukaan bumi. Malah, awan rendah dapat menyentuh tanah. Awan ini dipanggil kabus. Awan tengah dijumpai di antara awan rendah dan tinggi.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Ya Allah..pertanda apakah ini?? Awan mengerikan yang dikatakan pernah muncul di Medan. Saksikan

Sumber: infordunia
Kredit : EmpireMediaNetwork

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *