Berdasarkan update status dari FB Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani berkenaan kejadian ribu pasir di padang arafah. Namun Ustaz Ahmad Dusuki menyatakan ada tanda yang Allah ingin sampaikan kepada hamba. Lihat video di bawah.

Kejadian ribut pasir pada malam 9 Zhulhijjah boleh di katakan berlaku setiap tahun akhir akhir ini, Di padang arafah ribut pasir ini meruntuhkan beberapa khemah dan memutuskan bekalan elektrik seketika yang sering sahaja terjadi.

Sewaktu sujud solat maghrib di rakaat yang ketiga, tetiba angin yang deras berpusar pusar di atas Baitullah mengoyakkan kelambu kaabah yang kebetulan akan di salin dan di pakai yang baru untuk keesokan hari.

Ada tanda yang Allah ingin sampaikan kepada hamba!! hanya mereka yang di buka hati nampak jelas tanda sebegitu.. wallahualam. Di Masjidil haram malam 9 zhulhijjah 1439.

Komen netizen

Ramai mendoakan keselamatan jemaah di sana.

Semoga ustaz dan semua jemaah haji seluruh dunia di kurniakan kesihatan yg baik agar dpt menjalani ibadah haji dgn sempurna dan dpt haji mabrur Allah permudahkan segala urusan haji hingga selesai aamiin ya Allah ya Mujib.

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *