Ajaib. Seorang jemaah haji daripada dari Jawa Barat, Indonesia direncanakan mengerjakan haji dengan kerusi roda kerana telah yang lumpuh selama 3 bulan.

Namun, KEAJAIBAN telah berlaku semasa sedang mengerjakan haji di tanah haram apabila beliau bukan sahaja sudah mampu berdiri bahkan sudah boleh berjalan tanpa perlu dipimpin.

SubhanallahAlhamdulillah Allhu Akbar!

# Tidak dapat dipastikan bila peristiwa ini berlaku; pada musim haji sekarang @ yang sudah lepas…

10 Kejadian AJAIB Saat Menunaikan Haaji Di Tanah Suci

Assalamualaikum warahmatullahiwarahkatu, kejadian kejadian diluar kewajaran sering terjadi kepada jemaah haji, kebanyakan kejadian itu adalah sebuah perlajaran atas kelakuan jemaah haji di tanah air, lalu apa saja kejadian AJAIB ANEH di luar kewajaran itu berikut kita telah mengumpulkan 10 kejadian aneh dan ajaib saat melakukan ibadah haji paling mengejutkan.

1. Pandangan gelap saat di masjid al-diharram pada tahun 1990 seorang jemaah haji wanita dari bukumbar obesis selatan mengalami kejadian aneh saat berhaji, ketika masuk di masjid al-diharram penglihatan wanita tersebut tiba-tiba menjadi gelap anaknya disaat itu menemaninya segera membawa dia keluar masjid dan seketika ia dapat melihat kembali, namun ketika memasuki lagi masjid al-diharram penglihatannya kembali gelap. Saat di tanah air ibu tersebut menerungi kesalahannya bahawa ia melakukan kadkribawi setelah itu ia pun bertaubat, beberapa tahun kemudian ia kembali ke tanah suci dan kali ini ia dapat melihat masjid al-diharram.

2. Selalu di suruh masak. Seorang jemaah haji asal jarkarta mengaku tidak bisa melaksanakan ibadah haji serta rakan kesuluhran, pasalnya ia di suruh masak oleh orang-orang ataupun kelompoknya, padahal di tanah air ia tak pernah di suruh orang, malah ialah yang selalu menyuruh pembantunya mengerjakan semuanya dari bagun tidur hingga tidur lagi, sehingga pembantunya memiliki sedikit waktu rehat. Akhirnya jemaah itu megerti kesalahannya dan beristifar..

Ketahui selanjutnya sila tonton video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *