TEKNIK MENIPU PAYMENT [REPOST]

*Buat SCHEDULED PAYMENT *Pilih tarikh bayaran 3 hari akan datang

Contoh : Customer inform akan bank in hari ni 9 Oct 2018. Tapi masa dia buat online transfer, dia pilih SCHEDULED PAYMENT dan pilih tarikh 12 Oct 2018

*Ini bermakna online seller akan menerima bayaran tersebut pada 12hb Oct. Bukan 9hb Oct. *Selepas selesai transaksi, resit akan di screenshot dan buyer tersebut akan hantar resit tersebut kepada seller sebagai bukti bayaran

*Disini masalah bermula, Resit yang pihak bank keluarkan SEBIJIK SEJIBUN SAMA dengan normal transfer. Tiada cacat cela. Tiada langsung Remark mengatakan transaksi ini adalah sheduled transfer

*Paling best pd resit ada perkataan SUCCESSFUL *Seller terima resit. Nampak asli dan terus pos barang tanpa menyemak baki akaun

*Bila buyer dah dapat ref number barang, dia akan cancel SCHEDULED PAYMENT tersebut. *Makanya melopong lah online seller berkenaan bila nak close account hujung bulan

*Kerana walaupun transaksi dibuat pada 9 October, resit pun nyatakan transaksi dibuat pada 9 october
Tapi duit tarak masuk sebab SCHEDULED PAYMENT which anytime je buyer boleh cancel *Ni contoh resit yang saya terima. Nasib baik saya semak akaun pada hari tersebut. Sampai telefon maybank center untuk kepastian

*Lagi haru ialah, info dari Maybank Center, walaupun baki dalam akaun kita tinggal RM2 ja, kita masih boleh buat SHEDULED PAYMENT. Jadi penipu bebas letak apa apa amount yang dia nak dan set kan scheduled payment

*Tanpa perlu cancel transaksi tersebut pun, bila tiba hari yang dijadualkan, bila sistem detect baki akaun tak cukup, maka transaksi tersebut akan automatik batal *Maka yahu yahu lah penipu dapat barang tanpa perlua buat bayaran

Kes ni terjadi pada 27 September 2018. Buyer mendesak nak barang secepat mungkin. Sebab asyik desak je saya terhidu bau ikan dan buat semakan baki Bila dah kantoi baru dia mengaku dia buat scheduled payment. Tarikhnya 30 september 2018. Silap klik katanya. Desak nak barang juga dan make promise payment akan masuk 30hb

Saya berkeras tak nak bagi barang dan minta dia cancel scheduled payment ni, dan buat paymet lain. Terus senyap…. sunyi…. dan sepi …. Sampai hari ni

HATI2 LAH ye… SEMAK AKAUN SELALU

Kredit : What’s up group / youtube :bard fattah

Video cara-cara transfer online maybank. Video sekadar hiasan :

SUMBER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *