Sejak akhir-akhir ini dah tak pelik kalau lelaki memilih pasangan yang lebih berusia untuk dijadikan teman hidup. Dah nama jodoh kan, tak kenal siapa. Lihat saja selebriti Malaysia yang bahagia bersama isteri tercinta walaupun jarak umur mereka berbeza.

Orang cakap umur tu hanya angka semata-mata. Asalkan matang dan pandai jaga hal rumah tangga, why not kan?

Mari kita lihat beberapa selebriti yang mempunyai jodoh dengan suami yang lebih muda, namun tetap serasi dansweet.

1) Linda Onn (40 tahun) & Ungku Azhar (38 tahun)

Kredit foto: Instagram Linda Onn

2) Datuk Sheila Majid (52 tahun) & Acis (46 tahun)

Kredit foto: Instagram Datuk Sheila Majid

3) Rozita Che Wan (44 tahun) & Zain Saidin (33 tahun)

Kredit foto: Instagram Rozita Che Wan

Pasangan ini dikatakan antara pasangan selebriti paling sensasi di Malaysia. Apa tidaknya dengan status populariti Che Ta bukan mudah lelaki untuk mendekati beliau.

Baca : Makna Tahi Lalat Yang Ada Pada Tubuh Badan Kita

Namun akhirnya pelakon kacak Zain Saidin berjaya menambat hati Che Ta dan mereka akhirnya berkahwin dalam majlis yang dikatakan antara paling mewah pernah direkodkan. Lebih membahagiakan pasangan ini apabila mereka dikurniakan cahaya mata yang super duper cantik, Aaisyah Dhia Rana.

4) Yatt Hamzah (37 tahun) & Muhammad Zulfadzli (27 tahun)

Kredit foto: Instagram Yatt Hamzah

5) Ella (51 tahun) & Azhar Ghazali (35 tahun)

Kredit foto: Instagram Ella

6) Linda Jasmin (45 tahun) & Que Haidar (38 tahun)

Kredit foto: Instagram Linda Jasmin

7) Didie Alias (45 tahun) & Norisham Ismail (42 tahun)

Kredit foto: Mstar

8) Ayu Raudhah (33 tahun) & Zaquan Adha (30 tahun)

Kredit foto: Instagram Ayu Raudhah

9) Fazura (34 tahun) & Fattah Amin (27 tahun)

Kredit foto: Instagram Fazura

Sekalung tahniah juga kami ucapkan buat bakal pasangan pengantin of the year ini. Walaupun pasangan lebih berusia atau jauh lebih muda, kalau dah sayang dan namanya jodoh, ke jinjang pelamin juga pasti bertemu. Kami doakan semoga rumah tangga yang dibina kekal hingga ke syurga.

Bagi korang yang belum bertemu jodoh tu, tenang saja. Mungkin jodoh korang belum habis belajar lagi. Ok gurau je. Hiks!

10) Rosnah Mat Aris (53 Tahun) Dan Tajul Efendie Isa (27 Tahun)

“ Syukur Alhamdulillah, saya sangat bahagia. Saya sendiri terkejut kerana pejam celik, pejam celik, tahun ini kami bakal meraikan ulang tahun perkahwinan yang ke-10. Dia sendiri ada menyatakan, apabila jodoh kami dipanjangkan Tuhan, ia bermakna satu kemenangan buat dirinya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: beritasteady

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *