Preity Zinta lahir pada 31 Januari 1975 ialah pelakon wanita filem India. Selepas mendapat ijazah dalam psikologi jenayah, Preity Zinta muncul dalam filem pertamanya Dil Se pada 1998 diikuti peranan dalam Soldier pada tahun yang sama. Ini meraih gelar Filmfare Award untuk Debut Terbaik Wanita.

Dia telah menulis serangkaian kolom untuk BBC News Online Asia Selatan, adalah seorang aktivis sosial, presenter televisi dan pemain panggung biasa. Dia akan segera terlihat di film mendatang Bhaiyyaji Superhitt.

AKTRESS cantik Hindustan, Preity Zinta, 43, dikhabarkan mendirikan rumah tangga beberapa tahun lalu. Menurut laporan Bollywoodlife, Preity berpacaran dengan seorang jejaka Amerika Syarikat, Gene Goodenough.

Preity bertemu Gene, 30, seorang penganalisis kewangan di Los Angeles ketika pelakon itu sedang bercuti di negara Uncle Sam, beberapa tahun lalu.Yang menariknya, ramai peminat sukakan kombinasi nama Preity apabila digabungkan dengan nama keluarga bakal suaminya yang dianggap sangat unik iaitu Preity Goodenough.

Preity dilaporkan berkahwin dalam sebuah majlis tertutup awal tahun ini dan hanya dihadiri beberapa teman rapatnya.

Majlis tersebut berlangsung di Californian dan media hanya mengetahuinya setelah pasangan tersebut dihujani dengan ucapan tahniah dari orang ramai.

Kedua mempelai tersebut turut mengadakan majlis resepsi di India dan dihadiri oleh orang-orang ternama Bollywood.

Melihat kepada gambar-gambar yang dikongsi oleh Preity, majlis tersebut terserlah ciri tradisionalnya sebagai wanita India.

Laporan media mengatakan pasangan tersebut memutuskan untuk menjual gambar perkahwinan mereka dan mendermakan wang tersebut kepada Yayasan Preity Zinta

Preity Zinta sememangnya cukup terkenal dengan filem-filem hitnya seperti Chori Chori Chupke Chupke, Dil Hai Tum Haara, Kal Ho Nal Ho, Kya Kehna, Krrish, Koil Mil Gaya, Har Dil Jo Pyar Karega, Veer- Zaara, dan banyak lagi.

Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *