Bakat Zul Ariffin dikesan oleh seorang pencari bakat dan mula muncul dalam iklan-iklan di televisyen. Beliau mendapat watak lakonan pertamanya pada 2008 menerusi drama Awan Dania lakonan Scha Al-Yahya. Pada 2009, beliau memegang watak utama sebagai Inspektor Ashraf dalam drama Gerak Khas arahan Yusof Haslam, bagaimanapun, ‘jodoh’ beliau bersama Gerak Khas tidak berkekalan apabila drama itu “direhatkan” dua tahun kemudian. Zul melangkah ke layar lebar dengan membintangi filem sulung lakonannya, Evolusi KL Drift 2 arahan Syamsul Yusof yang mana beliau memegang watak sebagai Inspektor Zam, bersama Remy Ishak sebagai Inspektor Kamal. Filem ini ditayangkan pada 25 Mac 2010 dan mencapai kutipan pecah panggung.

Papa ngan papa nak jodohkan la, papa tak restu la, thegeh2 nak discuss pasal kawen la, itu la, ini la, punya banyak hal korang ni nak kawen..ni nak kawen ke nak pilihan raya? Aihhh slow!! Sat sat sejam lagi irfan masuk line, kasi butang baju elok2 sat, kita kasi adjust baekkkk punya! Ngeh ngeh ngeh!!

Terbaru, peminat pelakon Zul Ariffin melahirkan rasa bimbang dengan perubahan bentuk badannya yang kini sudah mencecah kepada tiga angka.

Menerusi entri di Instagram (IG), Zul menjelaskan berat badannya kini semakin bertambah dan dia harus berkerja keras untuk menurunkan beratnya.

“Tersenyum memikirkan berat badan yang dah 102kg, kan best kalau boleh stay macam ini selalu.

“Muka ada bulat, hati ada senang. Tapi, kerja punya pasal, kene la turun balik,” tulisnya.

Menerusi ruangan komen rata-rata mengakui terkejut dengan perubahan yang terjadi pada Zul Ariffin dan mereka juga tidak menjangkakan beratnya kini sudah mencecah sehingga tiga angka.

Jom Lihat juga apa kata netizen :

OMG!!!…. mana my Ejim/Tombiruo yg sado tu.. dok lakang sofa ke

salam saudara zul ariffin…dh lme rasenye saudara zul x brlakon dgn ayda jebat minat sgt korang brdue

Hahahah dah gemuk..cepat gi gym balik

Nampak kepala kecik badan besar la bos.saya rasa berat badan dulu lagi bagus..dulu nampak handsome .

Share lah sikit mcm mane nak turun Kan berat badan

Stay handsome zul, berat otot xpe. Bukan berat lemak kans.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja dan sila like share page Ariana Rose.

Sumber : IG zulariffin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *