Sewaktu Shuib Sepahtu mula-mula berkongsi gambar ini, ramai juga peminat beliau yang bertanya gambar siapakah itu. Ramai yang langsung tak terlintas itu sebenarnya gambar si pemilik akaun IG tu sendiri, Shuib.

Sehinggalah beliau sendiri mengaku, baru pengikut beliau di IG percaya. Langsung tak sama! Berbeza terus dahulu dengan sekarang. Dan sudah tentu sekarang lagi kacak lah!

Nampak kelakar pun ada wajah Shuib sewaktu kanak-kanak. Namun lumrah lah, waktu itu mana ada fikir nak bergaya bagai. Sampai muka hangus kena matahari pun peduli apa haha.

Dan pastinya peminat ternanti-nanti apa agaknya komen isteri beliau sendiri melihat gambar suaminya sewaktu zaman hingusan itu.

Apa yang menarik, isteri Shuib iaitu Siti Sarah tidak melepaskan peluang untuk menulis sesuatu di ruangan komen entri tersebut.

”Mata tu nak kemana??” tulis Siti Sarah

Sementara Shuib turut dilihat membalas komen isterinya itu;

”Ipuuuuuu ( ibu) ni la laki u..” balas Shuib

Tidak ketinggalan seorang rakan artis iaitu Shahnaz Ahmad turut memberi komen dengan berasa bangga dengan perubahan diri Shuib sekarang.

”Allah tak akan ubah nasib seseorang, sehingga dia bangun dan ubahnya, @shuibsepahtu wordddddddd!!!..” komen Shahnaz.

Rata-rata netizen turut memberi komen yang murni, malah tak kurang yang mem’bahan’ Shuib dek kerana gambar itu. Apa tidaknya, memang jauh benor beza wajah Shuib dulu dan sekarang.

Pendek kata, tidak ada siapa pun akan perasan itu adalah Shuib kalau beliau sendiri tidak berkongsi dengan peminat.

Jom baca apa komen netizen :

”jebattcha_official @shuibsepahtu nie confirm beb tangan pulas throttle kan lepas tu mulot plak kasi bikin sound prengggg!!! Prengggg!!! Prengggg!!! Eppp ohhh eppp Dunia kanak2 riang btol x ? @sitisarahraissuddin..”

”minin_roy Dulu maso kocik2 sotakat royy tu..colah gigi den jooo den tapau dio..maso tu race ket ampang..ini kan pulo bilo dah bosar ni..kalau den bwk moto..org x nampok sapo yg bawok moto tu…walaupon togah ari..”

”alangpoys @shuibsepahtu sementara hang ada rezeki lebih apa kata hang cari moto tu balik..musti rare..”

”zahir_mehieddin waktu kecik kau rasa diri kau pendek…tp bila dah besar..xsangka kau masih lagi pendek dr jep..”

”chintasurie Lama akak tenung gambar @shuibsepahtu, fikir kebesaran Allah..tak siapa sangka budak comot ni. Allah anugerahkan rezeki kehidupan yg jauh lebih baik…”

”ziyadyazi Bila mak suruh amik madu cepat2 tapi kau x tahu macam mana nak cepat…hantam ja la motor ni pun..”

Siti Sarah Kongsi Kisah Awal Perkenalan Dengan Shuib – Netizen Sebak

Penyanyi Siti Sarah Raisuddin, 33, mencuri perhatian netizen apabila berkongsi detik perkenalannya sebelum mengambil keputusan berkahwin dengan Shuib.

Menerusi entri di Instagram (IG) miliknya, kapsyen yang ditulis oleh Siti Sarah telah membuatkan ramai pengikutnya berasa sebak dan terharu.

“Kita kenal tak lama sekejap je dah nikah. Itulah jodoh. Masa nak nikah tu, I ingat lagi, you job pun tak berapa nak ada. Kadang-kadang risau juga. Tapi you bukan lelaki yang jenis tunggu job. Ada saja benda yang you nak buat untuk dapatkan rezeki.

“Ingat lagi, you sanggup kerja jual ayam percik di bazar ramadan. Masa itu ramai yang cakap, Kenapa dia? Takkan kau nak kahwin dengan Shuib??.

“Terus terang I tak ada jawapan untuk soalan itu. Cuma jawab dalam hati sajalah. Yang tahu (kenal) Shuib itu aku saja. Sampai ada yang kata Shuib pakai ilmu guna-guna.

“Sekarang, syukur Alhamdulillah, berkat hasil usaha you. Orang macam you ni, In Sya Allah rezeki banyak. Kerja tak mengelat, tak pandai curi tulang, tak suka burukkan orang, buat kerja bersungguh-sungguh, kalau tak tahu akan ambil tahu.

“You juga akan berkongsi rezeki dengan keluarga (tak kedekut). Semoga perkawinan kita ini diberkati, dirahmati dan dipermudahkan. Setiap perkahwinan itu pasti ada dugaan tetapi saya sangat bersyukur kerana terlalu ramai yang mendoakan kami.

“Syukur, syukur, syukur dan terima kasih. Hanya Allah yang dapat membalas jasa kamu semua,” tulisnya.

Rata-rata netizen yang membaca entri tersebut mengakui sebak dan mendoakan agar jodoh mereka berpanjangan.

@meyabellaperfume: “Nak menangis la baca. Alhamdulillah, moga jodoh korang kekal ke jannah, suka tengok orang humble dan tak pilih bulu ni. Tahniah agains kerana dapat pasangan yang baik.. Itulah rezki.

@iamroseahmad: “Yang kawen grand-grand tu pun last-last cerai tak guna jugak. Respect la Sarah dan Shuib. Semoga kekal bahagia selalu.

@awesome_stuff95: “Wah, sedih nak nangis. Semoga cinta kalian diberkati dan dirahmati serta dijauhkan dari segala kejahatan manusia.”

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : InfoTrending

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *