Nur Fasha Sandha binti Hassan (lahir 28 Mac 1984) atau lebih dikenali sebagai Fasha Sandha merupakan seorang pelakon wanita Malaysia. Beliau memulakan kerjaya lakonan pada 2002 ketika berusia 18 tahun dan disifatkan sebagai seorang pelakon yang kerap membawa watak “wanita malang” dan kebanyakan genre atau watak yang dibawa oleh Fasha banyak kepada watak yang berat.

Pada Jun 2018, Fasha dilaporkan menjalin hubungan dengan pelakon Aidil Aziz selepas Aidil menjayakan sitkom Mamu Mami Gosip terbitannya, malah menyifatkan Aidil ialah sahabat yang membuatnya gembira dan ketawa. Beliau dipetik sebagai berkata: “Dia membuatkan saya rasa sungguh selesa kerana saya juga seorang wanita yang sukakan kesederhanaan. Dia (Aidil) jugalah sahabat saya yang mampu buatkan kami anak-beranak gembira dan ketawa,” Fasha mempunyai hubungan erat dengan pelakon Fazura, yang disifatkannya sebagai seorang yang pemurah.

Fasha bertunang dengan Aidil pada 18 November 2018 dan majlis pertunangan mereka hanya dihadiri oleh keluarga dan rakan terdekat. Mereka berdua sebelum ini menafikan pertunangan mereka sebelum membuat pengumuman rasmi.

Pada entri terbaru menerusi laman instagram Fasha Sanda dengan kapsyen :

Rempit Style with my brother

Jom Lihat Video Dibawah :

View this post on Instagram

Rempit Style with my brother ❤️

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Jom lihat juga apa kata netizen dalam ruangan komen :

tak hajak pun… enjoy your holiday aahabat n take care

I admire siblings like this… Very close to each other

Xde polis tahan ke xpkai helmet tu..

Bukan selalu dating dgn adik sdri kan…good kakak

haloo pulis ade org rempit xpkai helmet…

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber : IG fashasanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *