Siapa peminat drama Melayu mesti tahu drama baru gandingan Remy Ishak dan Mira Filzah, Pujaan Hati Kanda. Drama ni disiarkan setiap Isnin hingga Jumaat pada jam 7 malam di Slot Akasia TV3.

Macam yang pernah terjadi sebelum ni, mesti akan ada penonton yang perasan tentang scene yang lawak atau tak kena dalam mana-mana drama Melayu kan?

Sumber: TONTON

So, drama arahan Eoon Shuhaini yang diadaptasi dari novel ni pun tak terlepas dari terkena troll daripada netizen. Baru-baru ni, ada seorang pengguna Twitterupload scene daripada drama Pujaan Hati Kanda tu.

Lebih kurang dalam 45 saat, video tu tunjuk scene Remy tengah naik lif dekat bangunan pejabat dia dengan anak kecil yang dibawa guna baby carrier.

Dekat scene tu, korang boleh nampak yang Remy dengan budak tu naik sampai tingkat 7 bangunan, iaitu dekat floor pejabat dia yang bawa watak Megat Danish dan berjawatan General Manager di syarikat atuk dia.

Tapi, apa yang tak kena dengan scene ni adalah, bila Remy dah masuk pejabat dia, korang boleh nampak dekat tingkap bilik tu tiba-tiba ada sebuah lori lalu! BUKAN TADI NAIK SAMPAI TINGKAT 7 KE?!!!

Korang boleh tengok sendiri scene tu dekat bawah ni:

Ramai netizen terhibur dengan scene tu, so masing-masing pun buat spekulasi dan punchline sendiri dekat threadbawah tweet yang dah dapat sampai lebih 23,000 retweets.

Sumber: Twitter

Ada yang kata kononnya lori tu lalu atas flyover yang mungkin sama tinggi dengan tingkat 7 bangunan. Lepas tu, ada juga netizen yang perasan kesalahan dekat scene lain dalam drama tu, juga membabitkan Remy Ishak.

Sumber: Twitter

Admin pun tak perasan weh ada lori lalu, punyalah focus tengok abang Remy kita tu 🤭

Sumber – lobakmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *