Karier seni Ayda Jebat kini dilihat semakin berkembang apabila baru-baru ini penyanyi itu telah melancarkan lagu single terbarunya yang berjudul Temberang. Tidak hanya popular sebagai seorang penyanyi, gadis berusia 27 tahun itu juga semakin bergiat aktif dalam dunia lakonan.

Walaupun kadangkala menerima komen negatif daripada netizen, namun sifat rendah diri yang dimiliki penyanyi dan pelakon ini telah membuatkan peminat senang dengan peribadi Ayda Jebat.

Terbaru, Ayda Jebat telah mencuri perhatian ramai apabila telah memuat naik foto bertudung yang dilakonkan dalam drama Asalkan Dia Bahagia.

Membawakan watak Adira Imanis, nyata penampilan Ayda Jebat kelihatan manis sekali. Ayda turut meninggalkan kapsyen, “Assalamualaikum. Harini hari Ahad, selamat beristirahat. Istirahat dan ‘isteri rehat.’ Ya… Sunday kan. Betul tak wife wife sedunia?”

Menerusi ruangan komen, rata-ratanya ramai yang memuji penampilan Ayda Jebat yang dilihat sangat sopan dan manis apabila bertudung.

Peminat juga turut menitipkan doa semoga pelakon kesayangan mereka dikurnikan hidayah untuk memakai tudung suatu hari nanti.

Cantiknya!
– Serius kak ayda cantik sangat bila bertudung… Smoga terbuka hati bertudung kerna Allah. Jangan Jadi org lain .jadilah diri sendiri… niat yg betul, jgan sebab pujian je ye sis AydaJebat

Baru tahu, bidadari tu wujud!
– Pkai biar selamanya .. Jgn tiba satu hari, ko bukak ckp hidayah tak smpai lah, munafik lh pkai tudung and lain2 sbb yg langsung tak munasabah … Please kekalkan

– Bidadari wujud di syurga Allah utk menemani lelaki yg beriman di akhirat nanti

Manis, harap selalu begini…
– Jangan perasan, drama je. Tapi kalau betul dia terus bertudung (menutup aurat), untungla sapa dapat dijadikan isteri.

Lawanya, boleh jadi calon isteri ni!
– Ko tgok ayda jer pn ko da bayangkan bidadari.. Cmne la klo tgok bidadari yg sebenar..yg beribu kali ganda cantiknya.. ayda tu dri cantik pn ko kata huduh

Kalau isteri rehat, laparlah suami sedunia!
– Bidadari abah kau .. nak jumpa bidadari kena ninggal dulu .. Hmmmm nak jumpa ke?

Sumber dari OhMyMedia via theklasik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *