Pelawak Mamat Sepah awal semalam ada menitipkan dedikasi penghargaan dan rasa simpati buat pemain drum kumpulan rock legenda, Search iaitu Yazit yang kini sedang menderita dengan masalah kesihatan.

Malah, anaknya juga turut mempunyai masalah jantung sekali gus memerlukan kos rawatan yang tinggi.

Lalu kongsi Mamat, pertemuannya bersama bintang senior itu cukup menjentik emosi.

“Dlm keadaan hati yg sedih, tetiba terlihat gambar seseorg yg mcm pnah di kenali,mngkin pd zaman ini ramai yg xbrapa nk knal,tp pd aku dia tetap diknali sepanjang zaman..rsa nya rata2 tau melodi lagu isabella dri kumpulan search,tp kite akn lebih cenderung pd vokalisnya,x di nafikan mmg vokalisnya hebat.

“Tapi cuba kita dgr kan pula ketukan drum dri lagu isabella tu pulak?? Sape yg pukul drum tu??? Yeee org tua dlm gambar tu la yg memainkan drum utk lagu isabella dan lagu2 search di dlm album2 search..tatkala dimamah usia ni pelbagai dugaan melanda abg yazit ahmad,mnggu lpas sya jmpe beliau,beliau msih mampu tersenyum walaupun aku nmpak seribu satu cerita di sebalik senyuman itu,tp siapalah aku utk menyelongkar cerita beliau???,” tulisnya.

Bahkan, Mamat turut mendedahkan dia ada menerima kiriman WhatsApp daripada pemuzik berkenaan.

“Aku salam beliau dan trus berlalu pergi..esok pagi juga dia wasap aku dgn kata “Salam mamat? Terima kasih daun keladi ????”…aku x jwb ape2 pn sbb aku rsa dia lg byk berbudi pd aku,dri kecil smpi ke besar kamu telah hiburkan aku dgn lagu2 dri kumpulan kamu.

“Sepatutnya aku yg kna ucapkan trima ksih pd kamu..tapi aku rsa msih blm ckup utk ucapan tu jika aku tidak mngajak teman2 aku utk mmbantu beliau yg sedang dilanda seribu satu natijah di dlm hidup beliau.

“Beliau mnghidap pnyakit buah pinggang,manakala anak lelaki beliau mnghidap pnyakit jantung dan memerlukan kos sehingga rm40k..apakata kite hulurkan bantuan sorg rm10 kpd beliau utk meringankan beban abg yazit sekeluarga..smoga allah permudahkan urusan beliau dan kita sekeluarga…ameen..

YAZIT AHMAD. acc no mybank 014271219687,” tulis Mamat panjang lebar.

Posting berkenaan turut direpost kembali pelakon dan penyampai radio, Sharifah Shahirah.

Komen Netizen:

Salam bro @mamatsepah aku pun bukan sape2 just nk bg pendapat. Kalu bro bawak tabung derma tuk brader yazit setiap event tt atau konvoi sebab budak2 bro ramai jgk kn. .rasanya boleh membantu. .yela pendapat.. .klau bro nk terima ok je. .xnk pun ok je. .assalam

Done. semoga Allah permudah kan urusan uncle Yazit , Anak uncle Yazid serta keluarga.. di perbanyak kan rezeki juga dalam lindungan Allah swt. .

Salam bro @mamatsepah aku pun bukan sape2 just nk bg pendapat. Kalu bro bawak tabung derma tuk brader yazit setiap event tt atau konvoi sebab budak2 bro ramai jgk kn. .rasanya boleh membantu. .yela pendapat.. .klau bro nk terima ok je. .xnk pun ok je. .assalam

Foto: Instagram Mamat Sepah

Artikel Berkaitan: Kos bedah anak RM35,000, Yazit mahu jual kereta

KUALA LUMPUR: Pemain dram popular, Yazit Ahmad buntu mencukupkan dana bagi menyegerakan pembedahan jantung anak keduanya hingga sanggup menjual kereta.

Yazit, 57, memberitahu, Shahmirnuri, 34, atau dipanggil Boy yang dimasukkan ke hospital sejak seminggu lalu, masih lemah berikutan masalah jantung membengkak.

“Sampai hari ini, kereta milik saya dan Boy belum terjual. Tidak mengapalah ‘lepaskan’ kereta yang saya guna untuk dia menjalani dialisis setiap minggu demi kesihatan.

“Biarpun berapa sen sangat yang dapat dengan jualan kereta itu, harap ada yang sanggup beli. Ada rakan memberi sumbangan sejak berita mengenai penyakit anak tular.

“Kami sekeluarga masih berikhtiar selain memohon Unit Kebajikan Hospital menimbang diskaun daripada kos pembedahan yang dianggarkan RM35,000.

“Doakan semoga wang sebanyak itu dapat dikumpul. Boy perlu segera menjalani pembedahan memasukkan bateri pada jantungnya,” katanya kepada BH Online.

Dua minggu lalu, anak kedua daripada tiga bersaudara itu ditempatkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) selepas sesak nafas.

Aras saranan doktor, Boy yang sebelum ini bekerja sebagai jurujual telefon, dipindahkan ke Hospital Serdang yang mempunyai pakar jantung.

Sebelum ini, Yazit yang menghidap penyakit buah pinggang sejak 10 tahun lalu, memerlukan bantuan kewangan berikutan tidak mampu melakukan kerja berat.

Selain Boy, Yazit dan isterinya, Ramlah Ahmad, 59, mempunyai dua anak perempuan iaitu Razilah, 38, dan Shafiqa Nurlis, 29.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *